Žiakom zo ZŠ Československej armády sa začali prázdniny

26.06.2012 Prešov

Prešov 26. júna (TASR) – Žiakom zo Základnej školy na ulici Československej armády v Prešove sa prázdniny začínajú o tri dni skôr ako ich rovesníkom. Dôvodom je rozsiahla rekonštrukcia priestorov školy. Zriaďovateľom školy je mesto Prešov a časť peňazí na modernizáciu získalo z fondov Európskej únie.
Riaditeľka školy Ľubica Kohániová dnes pre TASR uviedla, že ich školu v tomto roku navštevovalo dovedna 1002 žiakov, ktorí boli rozmiestnení v 47 triedach.
"Vzhľadom na to, že sme potrebovali uvoľniť ďalších 20 tried, aby mohli pokračovať práce, využili sme inštitút riaditeľského voľna a deti tak mohli skôr odísť na prázdniny. Je to lepšie aj vzhľadom na bezpečnosť detí, nakoľko robotníci musia nastúpiť na niektoré práce s technikou a mechanizmami," konštatovala Kohániová.
Dodala, že dnes oficiálne odovzdali vysvedčenia a na spoločnom stretnutí ocenili žiakov za ich výsledky počas roka. Všetko, čo bolo potrebné urobiť v súvislosti s ukončením školského roka, sa im vraj podarilo stihnúť vrátane slávnostnej rozlúčky s deviatakmi.
Hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že v súčasnosti sa ukončuje spojovacia chodba medzi tretím pavilónom a telocvičňou. Zrealizovali sa práce na streche a zateplení obvodového plášťa tohto pavilónu. Následne sa bude robiť v interiéri pavilónu, školskej kuchyni a jedálni. Ukončenie prác je naplánované na 31. augusta tohto roka.
Podľa hovorkyne by celkové náklady na práce súvisiace s 1. etapou rekonštrukcie tejto základnej školy mali presiahnuť 2,77 milióna eur s DPH.
Realizáciou projektu rekonštrukcie školy sa zlepší kvalita vzdelávania v kultúrnom prostredí s moderným vybavením, pribudne jazyková i fyzikálna učebňa. Z pohľadu prevádzky je dôležité, že dôjde k výmene rozvodov tepla elektriny. Zateplením objektu sa predpokladá zníženie energetickej náročnosti budov o viac ako 50 percent, čo by malo viesť k značným úsporám.
 

Vyberte región